Festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK)

16e editie NAK van za. 30 nov. t/m zo. 4 december 2011.   |   geschreven op maandag, 21 februari , 2011

 

foto's bij dit artikel van Henk van Mierlo. Foto boven: optredende groep tijdens NAK 2006.

Cultuur één van de centrale thema's van Benebnooma.

Cultuur draagt bij aan ontwikkeling en structurele armoedebestrijding. Deze visie wordt gedeeld door Stichting Support Benebnooma. Geïnspireerd door de tournee ervaringen van la Troupe Saaba in Europa besloot Association Benebnooma om zelf een festival te organiseren in Koudougou. Het resulteerde in 1997 in Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK). In 2011 vindt de 16e editie plaats van woensdag 30 november t/m zondag 4 december 2011 en heeft als thema: "Culture et developpement Durable".

  


Foto hierboven: Te gast op NAK 2006, José Segers en Frank van Krieken van El Niño Batucada uit Tilburg.

Het festival vindt in 2011 plaats van woensdag 30 november tot en met zondag 4 december 2011. Ieder jaar staat een thema centraal. Dit jaar is het thema “Cultuur, armoede en Ontwikkeling. Les Nuits Atypiques de Koudougou is uitgegroeid tot één van de meest prominente en belangrijkste muziekfestivals van West Afrika. Het heeft internationale uitstraling. Gerenommeerde Afrikaanse artiesten zoals Salif Keita, Baaba Maal, Oumou Sangaré. Alpha Blondy, Habib Koité, Les Freres Guissé, Rokia Traoré en Mamar Kassay stonden op het podium van het festival.

De organisatie van NAK is een initiatief van Centrum Benebnooma. Men beschikt daarvoor over een eigen bureau dat werkgelegenheid biedt. Het vergroot de trots en het eigen zelfrespect. Natuurlijk ook het geloof in eigen organisatiekunde. Het zorgt daarnaast voor economische en toeristische impulsen in het straatarme Koudougou. Het zet Koudougou op de nationale en internationale kaart. Het geeft de stad aanzien en méér betekenis.  Foto hierboven: Koudbi Koala, directeur association Benebnooma en Hans van Vugt, voorzitter Stichting Support Benebnooma Tilburg tijdens de 11e NAK in 2006.