Tournee La Troupe Saaba 2015 groot succes

Wellicht een volgende tournee in 2016   |   geschreven op maandag, 06 juli , 2015

Tournee La Troupe Saaba 2015 groot succes Tournee La Troupe Saaba 2015 groot succes

Foto's tournee La Troupe Saaba tijdens Knoflookfestival in Tilburg [Foto's: Léon Lejeune]

Verslag tournee La Troupe Saaba 2015


Stichting Support Benebnooma (SSB) organiseerde van 6 tot en met 19 juni 2015 een succesvolle tournee voor de muziek en dansgroep La Troupe Saaba uit Koudougou, Burkina Faso.
De groep bestond uit zeven muzikanten en dansers. De tournee werd op vrijwillige basis begeleid door Geneviève Hoogveld met ondersteuning van overige leden van SSB.
La Troupe Saaba verzorgde met de tournee in totaal 11 optredens en genereerde de nodige publiciteit. De aftrap vond plaats tijdens het Benebnooma Festival op zondag 7 juni in Bosvreugd. Het betrof voorts optredens bij; drie basisscholen, een theater, drie verzorgingscentra, twee vluchtelingencentra en op een wijkfestival.
Voor de huisvesting van de groep kon met succes een beroep worden gedaan op de Amarant Groep. De tournee werd financieel mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Tilburg.
SSB is voornemens om bij voldoende financiering ook in 2016 een tournee voor La Troupe Saaba te organiseren. Zie hiervoor in het najaar: www.benebnooma.nl
Bestuur Stichting Sopport Benebnooma [SSB] Tilburg