Mundial reünie tijdens Benebnooma Festival 2015

Reünie Derde Wereld Festival - Festival Mundial   |   geschreven op zaterdag, 11 april , 2015

Mundial reünie tijdens Benebnooma Festival 2015 Mundial reünie tijdens Benebnooma Festival 2015

Benebnooma Festival 2015

Reünie Derde Wereldfestival – Festival Mundial!  Zegt het Voort, Zegt het Voort!

Zondag 7 juni 2015, Bosvreugd Cultuurbos, Tilburg

Het wordt een kleurrijk feest! Zondag 7 juni 2015 vindt de 4e editie plaats van het Benebnooma Festival in Bosvreugd Cultuurbos, Reeshofdijk 12 in Tilburg. Een speciale en verrassende editie. Het is immers 20 jaar geleden dat de eerste contacten tussen Tilburg en Benebnooma in Koudougou, Burkina Faso tot stand kwamen. Het Benebnooma Festival 2015 krijgt mede daarom een bijzonder tintje. Stichting Support Benebnooma en Festival Mundial bundelen hun krachten.

Het Benebnooma Festival zal fungeren als een podium en decor voor een echte reünie van het voormalig Derde Wereldfestival  –  Festival Mundial van de eerste jaren. De reünie is bedoeld voor toenmalige medewerkers, vrijwilligers, stagiaires, vertegenwoordigers van de media, financiers, vrienden, sponsoren van het oorspronkelijke Derde Wereldfestival - Festival Mundial. De geschiedenis en het succes was vooral te danken aan de inzet en betrokkenheid van  organisaties, samenwerkingspartners, gedreven medewerkers, stagiaires en vooral door de honderden vrijwilligers!

In 1995  was Festival Mundial in de gelegenheid om de muziek en dansgroep La Troupe Saaba uit Burkina Faso voor het eerst naar Tilburg te halen en een tournee aan te bieden. Dit onder het motto; “Cultuur draagt bij aan ontwikkeling”. Er ontstond een heel bijzondere band tussen Tilburg en Koudougou in Burkina Faso. In 2015 staan we tijdens het Benebnooma Festival stil bij 20 jaar vriendschap en solidariteit en; La Troupe Saaba zal daarbij aanwezig zijn.

Toegang is € 5,--. Kinderen tot en met 11 jaar gratis toegang! Aanvang van het programma om 13.00 uur tot 19.00 uur met daarna een after party natuurlijk ! Het Benebnooma Festival staat garant voor een gevarieerd en verrassend programma. Met optredens van o.a. Dalaba, Hind Hakki, Eva Emmen, Peer de Graafmachine en La Troupe Saaba!  Meer informatie via; www.benebnooma.nl