Benebnooma Festival 2015 op zondag 7 juni 2015 inclusief de LINE UP

Bosvreugd Cultuurbos Tilburg: LINE UP grotendeels bekend   |   geschreven op woensdag, 25 maart , 2015

Benebnooma Festival 2015 op zondag 7 juni 2015 inclusief de LINE UP

Hoofdact La Troupe Saaba [Foto: Karla Hoffman]

Benebnooma Festival 2015  |  Zondag 7 juni 2015  |  Bosvreugd Cultuurbos Tilburg

Gevarieerd Programma !

20 Jaar werken aan vriendschap tussen Tilburg en koudougou.

Zondag 7 juni 2015 vindt de 4e editie plaats van het Benebnooma Festival in Bosvreugd Cultuurbos, Reeshofdijk in Tilburg. Het Benebnooma Festival is een initiatief van de in Tilburg gevestigde Stichting Support Benebnooma (SSB). Een speciale en verrassende editie; het is immers 20 jaar geleden dat de eerste contacten tussen Tilburg en Benebnooma in Koudougou, Burkina Faso tot stand kwamen. Aanvang van het programma om 13.00 uur tot 19.00 uur met een after party! Het Benebnooma Festival staat garant voor een gevarieerd programma.

In 1995 kwam de muziek en dansgroep La Troupe Saaba uit Burkina Faso voor het eerst naar Tilburg. Dit onder het motto; “Cultuur draagt bij aan ontwikkeling”. Een unieke vriendschapsband tussen Tilburg en Koudougou in Burkina Faso kwam daarmee tot stand. In 2015 staan we tijdens het Benebnooma Festival stil bij 20 jaar vriendschap, uitwisseling en solidariteit. Hoofdact van het Benebnooma festival 2015 vormt het  optreden van de muziek en dansgroep La Troupe Saaba uit Koudougou.

Tijdens het Benebnooma Festival vindt ook een optreden plaats van de alom bekende Peer de Graafmachine. Het podium biedt ook plaats aan de talentvolle sopraan zangeres Eva Emmen met pianobegeleiding door Agnes Huinen. Haar hoofdinteresse ligt bij de klassieke muziek. Eva studeert Solozang klassiek aan het Fontys Conservatorium. Hind Hakki, afkomstig uit Tilburg met roots uit Marokko staat garant voor een bijzonder optreden. Hiphop, funk, soul, reggae: alles met liefde passie en een enorme drive. Samen staat het garant voor een unieke sound! In het najaar presenteert Hind haar nieuwe internationale album.Dalaba speelt de stilte voorbij ! Samen met fotograaf Jan Wilms presenteert Dalaba een multimedia spektakel, waarbij muziek wordt gemaakt, niet alleen op muziekinstrumenten, maar ook op metersgrote fotocollages, een streling voor oog en oor. Les Messieurs Tamtam, Jan Jansen, Eric Embregts en Albert Bakx ( www.speeldjembe.nl ) repeteren en studeren al zo’n 5 jaar wekelijks samen en vormen met z’n drieën een eigenwijs trio met grote liefde voor Afrikaanse percussie. Zij noemen zich zelf ‘Les messieurs tamtam’. Zij zullen het publiek op 7 juni tijdens het Benebnooma Festival in Bosvreugd Cultuurbos in vervoering brengen met hun ritmes en muzikale schoonheid. Cynthia Gabla, voormalig danseres van de Ghanese groep Kusum Gboo Dance Group zal workshops Afrikaanse dans verzorgen!

In aanwezigheid van Koudbi Koala, directeur van Centrum Benebnooma, presenteren Stichting La Poubelle en SSB een nieuwe vorm van structurele samenwerking. Toegang is €  5,--. Kinderen tot en met 11 jaar gratis toegang !  Info: www.benebnooma.nl