Ontmoet Koudbi Koala op woensdag 14 januari 2015

Vanaf 20.00 uur in Café De Troubadour   |   geschreven op dinsdag, 23 december , 2014

Ontmoet Koudbi Koala op woensdag 14 januari 2015

Persfoto Peer de Graafmachine:

Ontmoet Koudbi Koala, directeur Centrum Benebnooma, Burkina Faso!

Informatie, debat, ontmoeting, een verrassing en muziek en dans!

Koudbi Koala, oprichter en directeur van het Centrum Benebnooma en van het bekende muziek en dansfestival NAK in Koudougou, Burkina Faso, brengt van 13 tot en met 17 januari 2015 op uitnodiging van Stichting Support Benebnooma, een werkbezoek aan Tilburg. Op woensdagavond 14 januari is hij te gast in Café De Troubadour, Capucijnenstraat 54 te Tilburg. Tijdstip van aanvang is 20.00 uur. Toegang gratis. Een programma vol met informatie, ontmoeting, muziek en dans! Voor Koudbi zal er nog een speciale en persoonlijke verrassing plaats vinden. Die houden wij nog even voor ons!

In het najaar 2014 hebben er grote sociale en politieke veranderingen in Burkina Faso plaats gevonden. Eind oktober protesteerden naar schatting 1.200.000 mensen tegen een wetsvoorstel om  president Blaise Comparé aan een nieuwe ambtstermijn te helpen. Het land stond in vuur en vlam. Het parlement werd bestormd en in bezit genomen. Blaise Comparé werd gedwongen het land te verlaten en de macht over te dragen. Oppositie en militairen bereikten overeenstemming. De grondwet werd hersteld. Een overgangsregering moet democratische verkiezingen voorbereiden. Stappen op weg naar daadwerkelijke democratie? De rust lijkt terug gekeerd. Wat zijn de gevolgen voor het land en haar inwoners? Wat betekent het voor Koudougou en in het bijzonder voor Centrum Benebnooma? Hoe beoordelen we de actuele ontwikkelingen en veranderingen in Burkina Faso. Samen met Koudbi Koala staan we stil  bij de actuele situatie en in het bijzonder Koudougou. Freelance journalist (ondermeer 25 jaar correspondent van dagblad De Trouw) Toine van Corven zal hem interviewen. Paul Nas en Hanneke Duijkers brengen samen met een balafoonoptreden een muzikale ode aan Koudbi Koala.

De  Peer de Graafmachine zorgt met een verrassend optreden voor een muzikaal weerzien. De muzikanten hebben een nauwe en warme band met Koudbi Koala. Op uitnodiging van SSB nam de Peer de Graafmachine in 2010 deel aan het west Afrikaanse muziek en dansfestival Les Nuits Atypiques (NAK) de Koudougou in Burkina Faso. Ook in 2000 namen zij deel aan het festival.

Met een aanbod van een schilder-, dans- en acteerworkshop, reisde choreografe/regisseur Margot Vossen in het najaar van 2014 naar Togo. Samen met een lokale kunstenaar en een Afrikaanse danser, bezocht Margot 7 dorpen in de bergen rond het stadje K’palimé. In 1 dag werd een voorstelling met  kinderen gemaakt, die aan het einde van de dag getoond werd op het dorpsplein. We tonen een documentaire  van de workshops en de voorstelling in de verschillende dorpen. We praten met Margot over haar ervaringen. Koudbi Koala geeft een reactie.