La Troupe Saaba on [re] Tour 2014 groot succes

Optredens van zo. 1 t/m zo. 8 juni op diverse locaties   |   geschreven op donderdag, 05 juni , 2014

La Troupe Saaba on [re] Tour 2014 groot succes La Troupe Saaba on [re] Tour 2014 groot succes

Optreden La Troupe Saaba bij Basisschool de Regenboog en tijdens 1 Ander Festival in Schijndel  [foto's: Leon Lejeune]

La Troupe Saaba On (re) Tour van 1 tot en met 8 juni 2014 naar Tilburg en omgeving.

De optredens van La Troupe Saaba hebben erg veel suces geboekt.
Van zondag 1 tot en met zondag 8 juni hebben zij vele optredens verzorgd voor en bij: Voetbaltournooi voor de medewerkers van de Rabobank Tilburg e.o. in Nijnsel | Optreden voor schoolkinderen van Basisschool de Regenboog in Tilburg | Optreden voor schoolkinderen van het Beatrix College in Tilburg | Optreden voor schoolkinderen van Basisschool de Springplank in Vught | Diverse sets verzorgd tijdens "1 Ander in de klas" in Schijndel als onderdeel van het 1 Ander Festival | Twee sets in De Verdieping in Tilburg | Diverse sets tijdens de benefietavond in Bosvreugd Cultuurbos in Tilburg | Tot slot: twee sets tijdens de publieksdag van het 1 Ander festival in Schijndel.

Op maandag 9 juni gaat de groep terug naar Parijs om van daaruit hun tournee in Frankrijk te vervolgen.Het is erg plezier dat de tour in Tilburg en omgeving een behoorlijk bedrag aan gage's heeft opgeleverd, dat binnenkort naar Centrum Benebnooma in Koudougou, Burkina Faso zal worden overgemaakt.

Dank aan allen die deze tour mede hebben mogelijk gemaakt.

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika. Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig! Benebnooma ontplooit daarom diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en biedt werkgelegenheid. In Koudougou, werd in 1985 het centrum Benebnooma opgericht. La Troupe Saaba ontstond vrijwel onmiddellijk bij de oprichting. Een deel van de opbrengsten uit hun optredens vloeit terug in de kas van de Benebnooma. La Troupe Saaba heeft een duidelijke missie en draagt deze krachtig uit in de muziek en dans. Cultuur als instrument om bij te dragen aan het bestrijden van structurele armoede!
Voor meer informatie; Genevieve Hoogveld, Stichting Support Benebnooma (SSB), g.hoogveldgeldhoff@gmail.com 06-29282530 of contact@benebnooma.nl