Delegatie uit Tilburg terug van Burkina Faso

Mooi bezoek aan Centrum Benebnooma in Koudougou   |   geschreven op woensdag, 16 januari , 2013

Impressie project We Exchange ter plaatse [Foto: Geneviève Hoogveld]

Van 7 tot en met 21 januari 2013 verbleef een kleine delegatie vanuit Tilburg in Burkina Faso. De groep bestond uit: begeleidster Geneviève Hoogveld [bestuur SSB], 4 Fontys studenten en een danslerares. De studenten waren in Burkina Faso in het kader van een studieproject "We Exchange" vanuit Fontys.
Onder de noemer: 2 culturen, 2 continenten, 4428 km hemelsbreed, 2 talen, 4 studenten, en één missie: als titel “we exchange; together we can”, organiseren deze studenten een 2 daags durend festival in Koudougou, Burkina Faso.
 

We exchange: is een 2 daags durend festival in Burkina Faso waarbij cultuur uitwisseling tussen de Burkinese en westerse cultuur plaats vindt. Het is onmogelijk om de gehele cultuur onder de loep te nemen, vandaar dat er gekozen is voor een aantal cultuuruitingen om deze over te brengen en te adopteren zodat deze vesmelten. Hierdoor ontstaat er wederzijds respect voor elkaars cultuur.
Dit 2 daags durend festival houdt concreet in: sport, kunst, cultuur, eten, muziek en dans voor kindderen en jongeren. Het festival vindt plaats in of nabij Centrum Benebnooma in Koudougou.

Cultuurversmelters: Sam van den Berg [1990], Loraine van den Eerenbeemt [1990], Thijs de Waard [1988], Lieke Frencken [1989].

Festivalfeiten: cultuuruitwisseling, plezier voor kinderen en jeugd, activiteiten, 4 Nederlandse studenten, 2 dagen samenwerking met Centrum Benebnooma, Koudougou, Burkina Faso, nalaten van materiaal en kennis, cultureel centrum, vermaak en een onvergetelijke herinnering voor beide parijen.

Feiten Burkina Faso: Land van eerlijke mensen | Koudougou heeft 91.981 inwoners | Een van de armste landen van de wereld | Vanaf 2013 vervalt de Nederlandse ambassade in Burkina Faso | De officiële taal is Frans | Subsidies vanuit de Nederlandse overheid vallen weg | Kinderen hebben geen tijd om kind te zijn.

Deze beperkte tekst komt uit de projectnotitie van Sam, Loraine, Thijs en Lieke.
Verdere informatie via: weexchange@gmail.com