Gevarieerd programma 3e Benefiet Benebnooma Festival

ZONDAG 10 JUNI in BOSVREUGD CULTUURBOS   |   geschreven op donderdag, 17 mei , 2012

Foto: United By Music / Een van de deelnemende groepen.

Veelzijdig en gevarieerd programma Benebnooma Festival 2012 op Zondag 10 juni in Bosvreugd Cultuurbos Tilburg

Support Benebnooma (SSB) is erin geslaagd om een zeer breed en gevarieerd programma samen te stellen voor de 3e editie van het Benefiet Benebnooma Festival welke gaat plaats vinden op zondag 10 juni in Bosvreugd Cultuurbos. In totaal treden maar liefst 18 groepen en acts op met een gezamenlijke overeenkomst! Alle artiesten hebben zich bereid verklaard om gratis (!) op te treden voor Benebnooma het centrum voor kansarme jongeren in de stad Koudougou in het west Afrikaanse Burkina Faso in de stad Koudougou. Burkina Faso is een van de armste landen ter wereld.

De oproep aan artiesten om zich aan te melden voor een optreden heeft veel respons opgeleverd. Optredens zijn gepland van ondermeer het saxofoon kwartet For 4 Saxes opgericht door muzikanten van Muziekvereniging Prinses Juliana uit Moergestel. Ook Muziekvereniging Prinses Juliana treedt op. De 11 koppige groep Djembé Rijen zorgt voor Afrikaanse klanken. Sandra Kerstens is soliste en zingt op een bijna betoverende wijze nummers van Anouk, Tina Turner en Amy Winehouse. Braziliaanse ritmes kunnen niet ontbreken en worden verzorgd door leerlingen van de Brabantse Percussieschool Danza Danza en de uit Eindhoven en omgeving afkomstige groep Zero Quarenta.

De groep Overzee maakt Nederlandse chansons over eb en over vloed en sleurt de bezoekers de golven in. De “Als Je maar Van De Straat Band” musiceren al ruim 15 jaar op festivals en manifestaties en zorgen voor veel feestmuziek en sfeer met een veelzijdig repertoire. Eclectische folkrock en pop komen uit Groningen van de groep 3BOB4. Het kan niet op. Tango Y Muchu Más beheerst diverse stijlen en staat voor tango, klezmer, balkan en latin. AkoorT is een gemengd Tilburgs Popkoor met 25 leden met swingende popsongs tot ballades van rock tot gospel, motown en a-cappela. De Tilburgse band Mercy Seat speelt catchy pop/rocksongs met veel invloeden van The Beatles en The Stones. Handsome George & de Mooiboys spelen een mix van jazz, swing en een vleugje rock ’n roll. Stomende, ruige en onstuimige rock kunnen we verwachten van de band Moonradio.

Elvis leeft! Nou ja... Elvis leeft in ieder geval bij de vijf rasmuzikanten van De Elvisband. En ook bij de vele fans die de band ondanks zijn prille bestaan al heeft.

De in Suriname geboren Reshmay is een artieste in hart en nieren. Al van jongs af aan is zij bezig met het schrijven van liedjes en het maken van choreografieën om deze vervolgens live uit te voeren. Haar pop/hip hop sound en haar danstalent maken haar uniek in Nederland. United By Music.

In 2005 richtte de Amerikaanse bluesdiva Candye Kane samen met bluesliefhebber Joris van Wijngaarden Stichting United by Music op. Samen verzonnen zij een muzikaal extravaganza dat de bluesmuziek zou promoten en harten zou verwarmen. United by Music is een succesvolle organisatie die getalenteerde muzikanten met een “licht verstandelijke beperking” de kans geeft om op te treden met muziek voor een groot publiek. United by Music heeft in 6 jaar al veel successen geboekt.

Naast muzikale optredens zijn er speciale kinderactiviteiten, workshops van kunstenaars, een tentoonstelling, een markt en een speciale modeshow van vervaardigde kleding door leerlingen van Centrum Benebnooma in Koudougou. Koudbi Koala, directeur en oprichter van het Centrum Benebnooma in Burkina is als speciale gast aanwezig. De entree is € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang !

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van: De Tilburgse Koerier, Bosvreugd Cultuurbos, Noregt Visuele communicatie.

Hieronder: zo maar enkele foto's van optredende groepen.

Foto: Mercy Seat

Foto: Als Je maar Van De Straat Band

Foto: For 4 Saxes

Foto: Danza Danza